top of page
Zoeken
  • marlienligtenberg

Wat je wilt is niet wat je nodig hebt

Bijgewerkt op: 12 dec. 2022

Ik dacht dat ik een time-management cursus nodig had Ik had weer eens op mijn vrije dag gewerkt. De woensdag. Had ik vrijgehouden om vrijwilligerswerk te doen en chilltijd te hebben. Was niet gelukt. En het was ook niet de eerste keer. Dit gebeurde drie jaar geleden tijdens mijn vorige baan in Nederland.


Ik voelde me zo ontzettend gefrustreerd.

En verdrietig ook. Waarom deed ik dit nu weer?! Ik wilde niet zoveel werken. Maar het voelde echt alsof ik geen keuze had. Het werk moest af. Ik voelde de druk. Dus, er zat niets anders op dan aan de slag. Dus ik dacht, ik heb potverdorie echt een cursus time-management nodig Als ik maar beter plan, gebeurt mij dit niet meer. Als ik maar meer vooruit denk, stopt dit patroon. Ik moet ook gewoon kappen met uitstellen, dat gaat me helpen! Doe me die cursus en ik word een beter mens. De oplossing zat niet in time-management Ik ging naar een coach. Daar deelde ik mijn stress. En mijn frustratie over de situatie. De coach dook een beetje dieper. Wat maakt het zo lastig die laptop dicht te doen? Waarom is het moeilijk werk los te laten? Welke overtuigingen heb ik waardoor ik geen keuze voel? Bleek het dus perfectionisme te zijn Ik dacht dat blonde meisjes die hun pennen uit hun etui in een goede volgorde leggen perfectionisten zijn. Van die stresskippen die zich om elk detail op kunnen fokken. Ik ben relaxed, ik ben toch geen perfectionist? Nou, bleek dus niet helemaal waar. Ik heb die neiging ook. Ik was zo verschrikkelijk bang dat mijn werk nooit goed genoeg zou zijn. In de ogen van mijn klanten. En in de ogen van collega's. Ik wist niet wanneer ik moest stoppen. Nooit tevreden!


En dat veranderde door een andere mindset te leren

Ik leerde van de coach hoe ik meer zelfvertrouwen kan hebben. En tevreden te zijn met mijn werk. Toen kon ik van mijn vrije tijd genieten. Ik sluit nu veel vaker op tijd af. Ik ben ook tevreden met 80%. Ik gun mezelf tijd voor schilderen en roeien. Zo ontzettend chill is dat! En ik heb nooit die time-management cursus gedaan.3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page