top of page
Zoeken
  • marlienligtenberg

Waar ben ik eigenlijk goed in?

Waar ben jij heel goed in?

Hoe moeilijk is het voor jou om die vraag te beantwoorden? Voelt dat super ongemakkelijk tijdens een sollicitatie? Of moet je diep nadenken als je manager dat vraagt in een ontwikkelgesprek?


Als je het antwoord niet echt weet kun je je onzeker voelen.

''Doe ik het wel goed? Waar blink ik eigenlijk echt in uit? Anderen doen het toch veel beter dan ik... Wat is eigenlijk mijn talent?''

Het goede nieuws is: jouw talenten zijn niet ver weg.

Laatst realiseerde ik me hoe makkelijk talent naar de oppervlakte komt. I werkte part time als barista voor 8 maanden. Ik vond het hartstikke leuk. Mijn natuurlijke talent om te connecten met mensen werd weer super duidelijk. Ik had veel praatjes met klanten. Vragen naar hun dag. En ik vond het leuk als ik hun drankje onthield. Ik liet ze welkom voelen. En na 3 weken voelde het voor hen alsof ik er al jaren werkte. En ik hoefde daar geen moeite voor te doen. Ging vanzelf.

Dit is echt een van mijn kerntalenten die ik meebreng in iedere baan.

Een paar jaar geleden zou ik nou niet zeggen: 'Ah da's echt mijn talent.’ Ik zou denken: ''Maar effe hoor, iedereen kan toch babbelen? Hoe is dit bijzonder? Hoe brengt dit waarde?'' Nu vind ik dit echt een brilliant talent dat ik op zoveel manieren kan inzetten! En ik vind het inmiddels leuk om bij sollicitaties te vertellen waar ik zo goed in ben.

Wil jij weten waar je goed in bent? Stel jezelf deze vragen.

Pak een moment op werk. Hoeft echt geen hele dag of heel project te zijn. Gewoon een klein aspect van je werk.

  • Wat is een moment waarop jij jezelf kunt zijn?

  • Wat is een moment dat je in de flow zit? Dat iets vrij moeiteloos voelt?

  • En hoe gedraag jij je op zo'n moment? Wat zie jij jezelf precies doen?

Daar heb je het: je talent.


PS: dit is een sfeerimpressie van mijn skills in latte art als barista. Zoals je kunt zien, is dit niet echt bepaald een natuurlijk talent van me. Ach ja, je kan niet alles hebben;-)

6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page