top of page
Zoeken
  • marlienligtenberg

Voel jij je gedemotiveerd? Dit helpt

Motivation is a bitch. It's never there when you need it. Deze quote is niet van mij. Hij komt van Mel Robbins, auteur en spreker. Dit inzicht helpt me echt om te dealen met demotivatie. Want als ik me gedemotiveerd voel, focus ik vaak op weer voelen dat ik er zin in heb. Maar dat helpt niet om ook daadwerkelijk ergens te komen.

Dit zijn momenten waarop motivatie schittert door afwezigheid:

  • Als ik wil opspreken tijdens een vergadering, maar ik weet niet zo goed wat ik moet zeggen

  • Als ik een netwerk gesprek met iemand wil hebben, maar ik weet niet precies wat ik in de email moet zetten.

  • Sporten. Tuurlijk, is goed voor me. Zeeeeer zelden zin in.

  • Dagen met taken die groot voelen. Of een beetje eng. De snooze button is dan echt mijn beste vriend.

Wachten op motivatie is killing voor het bereiken van je doelen Iedere keer als we een doel willen bereiken, wil ons brein ons in de comfortzone houden. Want, dit vraagt vaak actie die een beetje oncomfortabel is. En Mel Robbins legt uit dat ons brein ons dan terugfluit. En als ik dan die taken uitstel, voel ik me zo schuldig. En dan ga ik nadenken over waarom ik zo lui ben. En dan denk ik dat ik een psycholoog nodig heb om dat op te lossen. Voor ik het weet denk ik dat er iets mis met me is! Maar da's dus onzin. Snappen hoe mijn brein werkt, helpt me realiseren dat ik geen slecht persoon ben. Mijn brein, net als bij iedereen, is me aan het foppen.

Wacht niet op gevoel. Doe. Om weer gemotiveerd te zijn voor je doelen, hoef je dus niet op dat gevoel te gaan zitten wachten. Dat gaat er namelijk nooit zijn. En dat is dikke prima. Je kunt de actie alsnog doen. En Mel Robbins heeft daar een tip voor. Gebruik de five second rule. Lanceer jezelf in actie. Tel 5-4-3-2-1, en ga sporten. Tel 5-4-3-2-1 en spreek je uit. Tel 5-4-3-2-1 and stuur de email. Mel vertelt meer over hoe het brein werkt, wat helpt en hoe je kunt dealen met lastige dingen in het leven. Dit is haar website. En ze deelt ook veel praktische tips op Insta. https://melrobbins.com/

6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page