top of page
Zoeken
  • marlienligtenberg

Vakantietips! Zo chill je to the max

Is jouw vakantie verlengde werktijd? Of echt uitrusttijd? Zomer! Als ik dit schrijf is het echt bloedheet in de UK. Vrijdag ga ik op vakantie. En een paar jaar geleden had ik nog wel eens de neiging om dat als 'inhaaltijd' te zien. Dingen doen waar ik tijdens werktijd nooit tijd voor had. Bijlezen over vakinhoud bijvoorbeeld. Nam ik een paar boeken mee en verwachtte ik ook nog dat ik ze uithad, aan het eind van de vakantie. Ben jij een beetje hetzelfde? Stiekem een to-do list voor de vakantie? Of bepaalde eisen aan je trip? Dingen die je echt moet gedaan hebben? Ik kreeg daar altijd een on-uitgerust gevoel van. Ben je op vakantie, laad je alsnog niet echt op. Jammer natuurlijk, daar is de vakantie niet voor! Hoe kun je optimaal genieten en zoveel mogelijk lol hebben? En lekker uitgerust, en dan ook echt uitgerust, terugkomen? Voordat je je koffer pakt: doe dit:

  • Wat zou het je brengen als je nu echt, maar dan ook echt kan relaxen deze tijd? Lol hebben, doen waar je zin in hebt, uitgerust voelen? Wat zou jou dat brengen? En jouw omgeving?

  • Bepaal een intentie voor je vakantie. En sta jezelf toe echt te chillen. Bijvoorbeeld: 'Ik ga alleen dingen doen die ik echt leuk vind.' Of: 'Ik hoef niet op tijd op te staan om alles uit mijn dag te halen. Ik ga mee met de flow.'

  • Neem alleen dingen mee die je lol brengen. Dat ene boek. Is dat omdat je het moet lezen van jezelf, of wil je het ook echt? Vraag jezelf af: ‘Brengt dit vreugde?’ (die vraag van die opruim guru Marie Kondo). Voel je geen vreugde? Gaat het niet in je koffer!

Ik ga wat tekenmateriaal meenemen. Dat is iets waar ik lol in heb maar door werken, roeien en sociale dingen vaak weinig tijd overblijft om te doen. Misschien heb jij ook zoiets. Neem het mee!


Geniet van je zomer!6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page