top of page
Zoeken
  • marlienligtenberg

Plan het eind van je werkdag

Heb jij ook vaak het gevoel dat je een oneindige to-do lijst najaagt? Werk je veel uren om alles gedaan te krijgen? Ben je daar moe van, en wil je meer rust en een relaxed gevoel? Iets dat helpt is het plannen van het einde van je werkdag.


Voor

Een tijd terug dacht ik er nooit aan om het einde van mijn werkdag te plannen. Mijn taken en verantwoordelijkheden bepaalden wanneer ik stopte. Ik nam de tijd om mijn werk goed te doen. En als ik niet klaar was, dan ging ik in de avond doorwerken. Was het in de avond niet af, dan ging ik op slaap inleveren. Dat voelde eigenlijk als de enige optie. Want het moest af, toch?! En tegelijkertijd wilde ik liever niet tot laat werken. Ik wilde chillen. Drankje doen met vrienden. Relaxen met Roel (de boyfriend). Kortom, genieten van het leven!

Na

Een van de dingen die ik nu doe, is het inplannen van het einde van mijn werkdag. Bijvoorbeeld, vandaag ga ik stoppen om 6 uur. Ik probeer een zo realistisch plan te maken wat ik wil bereikenvandaag. En ik probeer om niet te lang over mijn taken te doen. Kostte iets meer tijd? Dan maak ik het morgen af. Plande ik teveel voor deze dag? Dan ga ik niet inleveren op vrije tijd in de avonduren. Dan plan ik het voor een nieuw moment. En ga ik na hoe ik de volgende keer realistischer te werk kan gaan. Het lukt niet iedere dag perfect, maar ik ervaar wel veel meer rust dan eerder. Het voelt letterlijk minder eindeloos, omdat ik het einde van de taken in het oog houd.


Inmiddels heb ik geleerd dat mijn eigen vrije tijd even waardevol is als mijn taken en verantwoordelijkheden. Dat ik zelf kan bepalen wanneer ik stop, en dat dit niet altijd voor mij bepaald wordt! Dat voelt echt wel als een opluchting. Met die mindset ben ik in staat om vaker op tijd te stoppen met werken. En dat betekent dat ik vanavond naar een meetup hier kan in Londen, drankjes doen en leuke nieuwe mensen ontmoeten!

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page