top of page
Zoeken
  • marlienligtenberg

Plan 60% van je werkdag

Soms heb je even een herinnering nodig van iets wat je eigenlijk rationeel best wel weet. Voor mij was dat vorige week aan de hand. Ik zag de tip op LinkedIn: plan 60% van je werkdag.


Ik had die reminder even nodig.

De week ervoor was ik heel ontevreden met hoeveel werk ik had gedaan. Ik voelde me teleurgesteld in mezelf. En ik vroeg me af: moet ik productiver zijn gedurende de werkweek? Of plan ik toch echt teveel, en ben ik niet realistisch?


En ik voelde me neerslachtig

De gedachte dat het allemaal aan mij lag, en dat ik meer moest doen, maakte me neerslachtig. Er waren allemaal kritische gedachten zoals: 'Het is mijn fout! Ik ben verschrikkelijk slecht in zelfmotivatie en dingen bereiken. Hoe ga ik deze business dan runnen op lange termijn? Dit is falen man, ik ben hier niet voor gemaakt.'

Dus ik zocht even een frisse blik op

Ik besprak mijn topic met mijn business- en accountability buddy (we zien elkaar iedere week). Ze zei: ''Volgens mij ben jij meer het type persoon dat eerder teveel wil, dan te weinig. Hoe is het als je wat dingen schrapt voor volgende week?'' En ze heeft gelijk. Ik vergeet dat soms over mezelf. Ik ben eerder een overachiever dan dat ik te weinig wil.

Dus ja, ik realiseerde me dat ik toch wel heel veel wilde die week ervoor.

En ik wil dan ook zo graag dat alles in die week past! Ik wil eigenlijk dat dingen me maar 5 minuten kosten. En ik verwacht stiekem van mezelf dat ik zo snel kan werken. En dat is een recept voor teleurstelling. Na mijn buddygesprek zag ik de LinkedIn tip. Plan 60% van je werkdag. De andere 40% is tijd voor onverwachte must-do’s en als iets je wat meer tijd kost dan verwacht.

Ik schrapte een paar dingen van de lijst voor deze week.

Ik stelde mezelf de vraag: welke taken maken de meeste impact voor mijn business nu? Dit zijn prioriteiten. De rest is mooi als het lukt. Zo niet? Dan komt dat volgende week.

En dit geeft me zo'n gemotiveerd gevoel!

Ik ben blij met de dingen die ik af kan vinken. En dat voelt dan ook tevreden en succesvol. Er is geen lange lijst met wat ik nog meer had moeten doen, want de lijst is simpelweg korter. De kritische gedachten zijn vervangen door motiverende teksten:-). En die mindset maakt me vanzelf nog productiever.

Hoe plan jij je dag?

Is het volgeramd tot op iedere minuut? Merk eens op hoe je je daarover voelt. Of geef jij jezelf ook wat ruimte in je dag? Merk eens op hoe dat is!

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page