top of page
Zoeken
  • marlienligtenberg

Ik voel me ontevreden. Trek de champagne open!

Ik had laatst niet zo'n lekkere week. Ik voelde stress over mijn business. Ik ben gestopt als part-time barista en dus meer tijd om het bedrijf op te bouwen. Ik dacht: 'En nu gaat het vliegen!' Niet zo snel als dat ik wil. En ik geloof in het eindplaatje, en mijn visie. En het kost ook tijd om daar te komen, rationeel weet ik dat wel. Maar in de tussentijd, als ik daar nog maar deels ben, voel ik dus wel stress. En onrust. En dan voel ik me teleurgesteld in mezelf dat ik niet meer succesvol ben. Als ik alleen naar die stress luister, nou, dan solliciteer ik morgen naar een baan. En dat wil ik niet! Dus wist ik: het is tijd om eens te gaan vieren waar ik al ben! Trek de champagne open! Want weet je wat het is, als ik in zo'n spiraal zit van 'het gaat niet goed en het is mijn fout', dan vergeet ik echt wat er allemaal al wel goed is gegaan. En dat is niet eerlijk. Er is al zoveel gebeurd en ik heb zulke geweldige stappen gezet.


Ik voelde me dus niet echt in de mood om iets te vieren. Maar ik deed het toch. Want ook al is dat gevoel er nog niet, dat komt wel meer als je het gewoon gaat doen. Ik maakte een mindmap met alle dingen waar ik echt superblij mee ben. Coachklanten! Een extra coachopleiding afgerond! Dingen die ik een maand terug nog niet durfde, en nu wel! Echt een lange lijst van stappen die ik tot nu toe heb gezet. Ik heb eigenlijk zo'n bizarre groeispurt door dat ondernemen. Ik dacht twee jaar terug nog dat ik echt geen geschikt freelance-materiaal zou zijn. En hier ben ik, nog steeds aan het bouwen aan mijn visie om young professionals zelverzekerd te maken.

Hoe. Cool. Is. Dat?! TIP Ben je ontevreden over een situatie en met name: over jezelf? Ga eens vieren wat er allemaal goed is gegaan! Wat merk je?

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page