top of page
Zoeken
  • marlienligtenberg

Een knetter agressieve sport coach

Afgelopen week was ik bij een webinar over je innerlijke kritische stem.

Ik wilde weer even stilstaan bij het onderwerp omdat het regelmatige reminders vraagt om aan de positieve kant te blijven. De coach die het begeleidde, stelde een aantal vragen. Waaronder: 'Wat zegt jouw kritische stem het vaakst? En hoe ziet die stem eruit?'


In mijn gedachten kwam het beeld van een sport coach op.

Mijn kritische stem gaat vaak over tempo. ''Ga sneller! Kies een beter doel! En had dit potverdikkeme al eerder gedaan!!!'' In mijn hoofd is het een dame, en 't is nogal een aggresief type, zeg maar. Zit in mijn oor te schreeuwen dat ik het perfect moet doen.


Zij weet alle antwoorden. De doelen. Zij heeft altijd gelijk.

Geen tijd voor pauzes. Geen tijd om dingen te proberen. Geen tijd om te falen. Man, als ik me indenk dat ze staat te tetteren in mijn oor gaat mijn paniek modus vol aan.Hoe ziet jouw innerlijke kritische stem eruit?

Het helpt om jouw innerlijke criticus een naam, of een beeld te geven. Het helpt om wat meer afstand te nemen. Het verandert van 'Ik ben...' naar: 'Mijn innerlijke sport coach zegt...' Het schept wat afstand van jezelf.

Geef jouw innerlijke criticus eens een naam. Wat is het effect als je dat doet?

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page